HSE Compliance Management Systeem

Lecom HSE Digitaal Compliance Management Systeem – Meer dan een keuringsorganisme

Voor wie niet alleen op zoek is naar een keuringsorganisme, maar ook een digitaal HSE compliance management systeem zoekt dat de verplichte keuringen voor bedrijven van a tot z opvolgt, is Lecom HSE de ideale oplossing

Alle informatie over uw wettelijke keuringen altijd en overal up-to-date beschikbaar in een gebruiksvriendelijk digitaal HSE compliance management systeem

We vinden het belangrijk dat u alle informatie onmiddellijk binnen handbereik hebt. Met 1 klik kan u op het platform alle informatie vinden over:

 • Uw installaties
 • De geplande wettelijke keuringen
 • De uitgevoerde wettelijke keuringen 
 • De certificering en attesten
 • De inbreuken en opmerkingen en de opvolging ervan

Doordat alles wordt gecentraliseerd in één overzichtelijk platform, dat op elk apparaat - dus ook mobiel - te raadplegen valt, zorgen we dat u niet alleen tijd bespaart. Door ons transparant systeem, dat u toegankelijk maakt voor iedereen die er baat bij heeft, zorgen wij er ook voor dat u beter in orde bent met uw wettelijk verplichte controles voor bedrijven. Hierdoor vermijdt u boetes en het afsluiten van uw installaties.

U kan zich focussen op uw core business, wij zorgen dat u in orde bent met al uw wettelijke controles.

Identificatie van al uw installaties onderworpen aan verplichte keuringen voor bedrijven

Om de wettelijke keuringen vlot en efficiënt te laten verlopen, is het belangrijk dat uw installaties geïdentificeerd worden.

Hebt u zelf al een systeem met bijvoorbeeld QR codes, dan koppelen wij dit graag aan ons platform om de hele opvolging te vergemakkelijken.

Beschikt u nog niet over een identificatiesysteem, dan bekijken we samen hoe we dit voor u kunnen oplossen. Zo kunnen we niet alleen ons werk vergemakkelijken, maar vooral de service die we u bieden nog verbeteren. U kan deze identificatie nadien ook uitbreiden naar andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld onderhoud van uw installaties.

Lokalisatie van al uw mobiele installaties onderworpen aan wettelijke keuringen

In bepaalde gevallen, hebt u installaties die zich regelmatig op een andere locatie bevinden. Het bijhouden van lijsten hiervan, kost u veel tijd en zorgt ervoor dat u vaak achter de feiten en materialen aanholt. 

In samenwerking met Mergroup, worden uw mobiele materialen voorzien van een track & trace systeem. Dit systeem kan makkelijk gekoppeld worden aan ons platform voor de wettelijke keuringen van deze materialen. Hierdoor hoeven wij u niet meer lastig te vallen om te vragen waar de installaties zich bevinden en kunnen we de edtc keuringen automatisch op de vastgelegde frequenties uitvoeren. U hebt bovendien steeds een zicht op waar uw materialen zich bevinden.

Dit efficiënte systeem kan onder andere toegepast worden in bouwbedrijven voor de volgende wettelijke keuringen:

 • Keuring hoogwerker
 • Keuring ladders
 • Keuring stelling
 • Keuring hijsmateriaal
 • Keuring heftruck
 • VCA check kleine werfmaterialen

Planning, uitvoering en opvolging van alle wettelijke controles

Voor de uitvoering van alle wettelijke keuringen die door een externe dienst voor technische controle dient gedaan te worden, doet Lecom HSE beroep op het erkend keuringsorganisme ACEG

Door gebruik te maken van Lecom HSE, krijgt u 100% transparantie over al uw edtc keuringen. U ziet wat zij doen. Bovendien is de combinatie van verschillende wettelijke keuringen mogelijk op één afspraak. Door gebruik te maken van Lecom HSE, worden uw aanvragen op de snelste manier en met de minste inspanning geregeld en beheerd.

Er zijn echter ook wettelijke keuringen die een externe of interne bevoegde persoon kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhoud van uw stookinstallatie, de driemaandelijks verplichte visuele controle van uw hoogspanningsinstallatie, de visuele controle van uw branddeuren en brandcompartimentering, enz… Ook hiervoor willen wij u een makkelijke en snelle geïntegreerde oplossing aanbieden. 

Tenslotte zijn bepaalde installaties ook onderworpen aan een risicoanalyse. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Risicoanalyse elektrische installatie, Risicoanalyse brand of de Risicoanalyse liftenOok dit wordt in Lecom HSE opgenomen.

Eén systeem, één overzicht, dat is ons uiteindelijke doel.

Opvolging van de inbreuken en de opmerkingen die werden geformuleerd na de verplichte keuringen voor bedrijven

Op certificering of attesten van wettelijke controles, zijn soms inbreuken of opmerkingen terug te vinden. Verplichte keuringen voor bedrijven stoppen niet bij de uitvoering ervan. Aan de inbreuken en opmerkingen moet gevolg gegeven worden. Het niet oplossen ervan verhoogt immers het risico op ongevallen, boetes en het afsluiten van uw installatie. Daarom heeft u er alle belang bij om ook de inbreuken en opmerkingen van de wettelijke controles op een makkelijke manier te kunnen opvolgen.

Ook dit is voorzien binnen Lecom HSE. In het platform heeft u niet alleen alle informatie over uw wettelijke keuringen altijd en overal up-to-date beschikbaar in een gebruiksvriendelijk digitaal systeem, ook de opvolging en het afvinken van de inbreuken wordt in het systeem voor u voorzien. Op deze manier krijgt u steeds een totaalbeeld over het al dan niet conform en veilig zijn van uw installaties.

Wij werken verder aan digitalisering en innovatie om uw opvolging van de wettelijke controles te verbeteren

Om u steeds de beste service en het meest gebruiksvriendelijke platform aan te kunnen bieden, houden we de technologieën van de nabije maar ook van de iets verdere toekomst nauwlettend in de gaten. 

We zijn onder andere een samenwerking aangegaan met Hogeschool PXL, waar we samen onderzoeken hoe we technologieën in het gebouwenbeheer kunnen innoveren voor alles wat betreft verplichte keuringen van bedrijven.

U ontzorgen op gebied van wettelijke keuringen is ons hoofddoel, vandaag maar ook morgen op een steeds betere manier, dat is onze missie.

Indien u :

 • een demonstratie wenst van het platform
 • een specifieke vraag heeft over mogelijke toepassingen
 • u een communicatie tussen uw bestaande systemen en Lecom HSE met ons wil bekijken, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Nijverheidslaan 1 1853 Grimbergen
info@lecomhse.com
T +32 484 59 76 75
Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x